Бусад хүмүүс

Өргөст хэмх, улаан лооль хоорондоо үл зохицолдох 4 шалтгаан

1. Өргөст хэмх нь шүлтлэг бүтээгдэхүүн, харин улаан лооль исгэлэн бүтээгдэхүүнд хамаарагддаг аж. Эдгээрийг холих үед давс үүсдэг бөгөөд энэ давс нь цаашид задарч боловсордоггүй тунадасждаг байна.

2. Өргөст хэмхэнд аскорбины хүчлийн үйлчилгээг сааруулдаг аскорбиназ хэмээх фермент агуулагдаж байдаг. Харин өргөст хэмхийг С аминдэмээр баялаг улаан лоольтой хольж хэрэглэснээр уг С аминдэмийг бүрмөсөн устгаж, өөрөөр хэлбэл бид ямар ч шим тэжээлгүй салат иддэг гэсэн үг.

3. Улаан лоольтой өргөст хэмхийг холих үед гэдсэнд хий үүсч, төрөл бүрийн үйл явц болдог. Үүний улмаас ходоод ногоог тус бүрт нь боловсруулахын тулд хүчиллэг шингэнийг ихээр ялгаруулж, хэт их ачаалладаг байна.

4. Хоорондоо зохицоогүй хүнсийг өдөр тутамдаа хэрэглэснээр таны элэг өдрөөс өдөрт муудна. Олон жилийн турш хэвшсэн энэхүү муу зуршлаасаа болж таны элэгний хэвийн ажиллагаа алдагдаж мууддаг байна.

Холбоотой мэдээ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Close