Бусад хүмүүс

Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгээс санал болгож буй давсгүй хоолны 10 жор

Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төвөөс давсгүй хоолны 10 жорыг гаргажээ.
Монголчуудын давсны хэрэглээ ДЭМБ-ын зөвлөмжөөс 2.5 дахин их байдаг. Давсны хэрэглээнээс шалтгаалсан, артерийн даралт ихсэх, цус харвалт зэрэг зүрх судасны өвчлөл монголчуудын дунд буурахгүй байгаа нь эрүүл мэндийн статистик дүн, хүн амын дунд хийсэн халдварт бус өвчлөл, хоол тэжээлийн судалгааны дүн нотолдог байна.

Тиймээс ХХААХҮЯ, ЭМЯ, НЭМҮТ зэрэг холбогдох байгууллагууд “Давс багатай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг дэмжье” арга хэмжээг энэ оноос эхлэн хоёр үе шаттайгаар хэрэгжүүлэхээр болсон. Энэ хүрээнд НЭМҮТ давсгүй хоолны дараах 10 жорыг гаргажээ.

Холбоотой мэдээ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close